De Beste Wasmachines
Hoe een wasmachine schoonmaken en onderhouden

Hoe een wasmachine schoonmaken en onderhouden

Geplaatst door 10-12-2022 10:03 door Rianne Wesselink

Je wasmachine onderhouden en schoonmaken is belangrijk om hem soepel te laten werken en zijn levensduur te verlengen.

Als je problemen hebt met je wasmachine, loont het om wat basisproblemen op te lossen voordat je een reparateur inschakelt. Soms is een goede schoonmaakbeurt voldoende!

Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van een wasmachine en om hem in topvorm te houden.

  1. Maak het pluizenfilter schoon. Dit filter zit meestal aan de binnenkant van de deur en moet regelmatig worden schoongemaakt. Gebruik een kleine borstel en een stofzuigerslang om pluizen en vuil te verwijderen die zich in het filter hebben verzameld.

  2. Draai een warmwatercyclus met bleekwater. Dit helpt om al het vuil te verwijderen dat zich in de slangen of in de machine bevindt. Laat de machine na afloop van de cyclus aan de lucht drogen.

  3. Maak de trommel schoon. Veeg de binnenkant van de machine af met een zachte doek en een mild, geurloos schoonmaakmiddel, zoals witte azijn of zuiveringszout, om vuil, vuil en schimmel te verwijderen. Spoel goed af en laat de deur open om te drogen.

  4. Controleer afdichtingen en slangen. Controleer de rubberen afdichtingen op tekenen van slijtage en vervang ze indien nodig. Controleer ook de waterslangen op scheuren of lekken en vervang ze indien nodig.

  5. Vervang het filter van je wasmachine. Het is een goed idee om dit eens per jaar te doen of zoals aanbevolen door de fabrikant.

Door deze tips op te volgen, kun je je wasmachine soepel laten draaien en zijn levensduur verlengen. Je bespaart geld en blijft problemen voor die kunnen ontstaan door verwaarlozing en slecht onderhoud.