De Beste Wasmachines
Problemen met wasmachines oplossen

Problemen met wasmachines oplossen

Geplaatst door 14-07-2022 10:52 door Ferry Muts

Wasmachines zijn een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven. Van fris schoongemaakte lakens tot sprankelende kleren, een werkende wasmachine is essentieel. Maar als het mis begint te gaan, kan dat enorm vervelend zijn. Om te helpen je wasmachine weer aan de praat te krijgen, volgen hier wat tips voor het oplossen van problemen met de meest voorkomende problemen met de wasmachine.

Het eerste wat je moet controleren is de stroombron. Controleer of de machine is aangesloten op een stopcontact en of er geen stroomonderbrekers zijn geactiveerd. Controleer ook of het netsnoer in goede staat is, zonder rafels of duidelijke beschadigingen.

Als de machine niet wil starten, kijk dan of er waarschuwingslampjes op je wasmachine zitten die op een probleem kunnen wijzen. Als er geen lampjes zijn, kan het probleem een defecte dekselschakelaar zijn, die vervangen of schoongemaakt moet worden.

Als de machine wel start maar niet wil leeglopen, is het vaak een verstopte afvoerslang. Je kunt proberen de slang schoon te maken met een leidingreiniger, of nog beter, de hulp inroepen van een loodgieter.

Voor die gevallen waarin de machine start en niet wil draaien, kan het probleem een lage waterdruk zijn. Controleer eerst de watertoevoerslang en zorg dat die vrij is. Als de slang vrij is, moet je misschien een gekwalificeerde monteur inschakelen om de druk te controleren en eventueel noodzakelijke reparaties of aanpassingen uit te voeren.

Als de machine niet wil vullen, kan het probleem een defecte waterklep of een verstopte watertoevoerslang zijn. Om te controleren of de waterklep goed werkt, verwijder je de vulslang en steek je hem in de gootsteen. Draai de klep een paar keer aan en uit, en controleer of er geen water lekt. Om te controleren of de watertoevoerslang verstopt is, haal je de stekker uit het stopcontact en kijk je in de slang. Als je een opeenhoping van vuil ziet waardoor het water de machine niet in kan, moet je het vuil opruimen en de slang vervangen.

Tot slot, als je merkt dat de machine buitensporig veel lawaai maakt, controleer dan de balans van de lading. Als de lading niet in balans is, verdeel dan de kleding opnieuw en probeer het opnieuw. Controleer ook of er geen vreemde voorwerpen in de machine zitten die het geluid kunnen veroorzaken.

We hopen dat deze tips voor probleemoplossing nuttig zijn geweest bij het diagnosticeren en oplossen van de problemen met je wasmachine. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met een gekwalificeerde servicemonteur.